NIEUWSBRIEF #11 – Maart 2018

Presentaties Onderwijs congres NIOC en CVI
Nederland nr. 1 op het gebied van Cyber Security opleidingen

Tijdens het landelijk onderwijscongres NIOC (Nederlands Informatica Onderwijs Congres) en CVI (Consortium voor Innovatie) te Leeuwarden afgelopen 6 t/m 8 maart heeft het Cyber Security Centre MRA zich goed kunnen presenteren tijdens een aantal workshops en MBO -Talks.
Onze MBO Talk, een afgeleide van de TED Talk, met als onderwerp “Nederland is nr 1 op het gebied van Cyber Security Opleidingen” werd door verschillende sprekers na ons aangehaald als een inspirerend voorbeeld.

Volgend jaar zal de voorzitter van de Cyberboard Wim Verloop in zijn rol als vertegenwoordiger van het bedrijfsleven ook een rol spelen in de workshops en presentaties.

Miss IT naar het Europees parlement

Onze inspanningen voor meer meiden in de ICT zijn ook op Europees niveau niet onopgemerkt gebleven aangezien wij door het Europees parlement uitgenodigd werden om tijdens een ronde tafel gesprek in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam mee te debatteren over wat er werkt en wat er nodig is om meer vrouwen binnen de ICT aan het werk te krijgen.

De gepresenteerde onderzoeksresultaten en de mogelijkheden die wij konden aandragen vanuit het onderwijsperspectief werden als waardevol ervaren. Daarnaast was het een mooie netwerk gelegenheid. DJ Isis zorgde voor een energieke afsluiting van het debat.

Cyber Security Centre MRA bij Gooi on stage

Gooi on stage is een groeiend initiatief in Hilversum om vmbo studenten te helpen bij het kiezen van het juiste beroep voor de toekomst. Het Cyber Security Centre MRA was aanwezig om studenten te werven voor het vak Cyber Security Specialist dit past in de doelstelling van het CSCMRA invulling te geven aan de doorlopende leerlijn van vmbo – mbo – hbo. 5 April is er een vervolgsessie met de leerlingen van Gooi on Stage.

Ieder college zijn eigen SOC/NOC

KPN gaat ons ondersteunen met de implementatie van het SOC/NOC van het ROC van Amsterdam dat onderdeel uitmaakt van het deelproject ‘ieder college zijn eigen SOC/NOC’.
Half juni willen we de aftrap geven van het SOC op MBO College Zuidoost. Doelstelling van het project is levensecht leren mogelijk maken op de 5 verschillende ICT-scholen binnen het ROCvA in een satellietomgeving (branche) van het centrale SOC dat gelegen is op de Fraijlemmaborg 141 in Amsterdam. Studenten leren hier hoe het is om te werken in een SOC/NOC omgeving. Echt hybride en vernieuwend onderwijs!

De Matchingtool Cyber Security Centre MRA

Zoals iedereen weet is de Matchingtool vorige maand live gegaan. De plek waar ICT-bedrijven en studenten elkaar kunnen vinden en tot een match kunnen komen voor een stage of opdracht.
We zijn bezig met de werving van zowel studenten als organisaties om stages en opdrachten te plaatsen.

Wij hebben vanuit de HvA ook het aanbod gekregen om het HvA netwerk toe te voegen aan onze matchingtool!
Wij nodigen ook u dus van harte uit een kijkje te nemen en een stage/opdracht te plaatsen!

Matchingtool Cyber Security Centre MRA