UWV: Wij hebben een tekort aan hoogopgeleide security-specialisten

Het UWV houdt nauwkeurig cijfers bij om zodoende de kansen en valkuilen in de arbeidsmarkt te kunnen overzien. Dit leidt tot interessante perspectieven. Maar ook extra zorgen.
In hun laatste rapport ontstaat duidelijk de vraag naar security personeel.

Bekijk hier het rapport: http://www.uwv.nl/overuwv/Images/UWV_technische%20beroepen.pdf

Security.nl meldt ook het volgende artikel:

‘Er is in Nederland een tekort aan hoogopgeleide ICT’ers, zoals security-specialisten. Dat stelt het UWV in een vandaag verschenen rapport. De instantie omschrijft de arbeidsmarkt voor informaticaberoepen als zeer krap. In de ICT zijn vooral vacatures op hoog en wetenschappelijk niveau moeilijk in te vullen.

Het gaat dan vooral om programmeurs in specifieke talen, security-specialisten of business analisten. Tegelijkertijd is het aantal WW-uitkeringen in de informaticaberoepen tijdens de crisis toegenomen. Volgens het UWV is er dan ook sprake van een mismatch: er is relatief veel aanbod van middelbaar opgeleiden mensen met een generieke ICT-opleiding. Er is echter vraag naar hoger opgeleiden met specifieke ICT-kennis.

Dit wordt veroorzaakt door technologische ontwikkelingen als cloud computing, Big Data en cybersecurity. Volgens het UWV is het in de ICT soms lastig om goed onderscheid te maken tussen hbo- en wo-niveau. “De grens is daar niet altijd heel strikt te trekken.” Naar verwachting zal ook op de middellange termijn deze krapte in techniek en ICT blijven bestaan. “Met een groeiende economie zal ook de vraag naar technici en ICT’ers immers verder aantrekken”, aldus het UWV.’